Mainos
Mainos

Kapinalliset etenevät keskiafrikkalaisessa Kongossa

Tutsikapinalliset ovat ilmoittaneet uusista voitoista keskiafrikkalaisessa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Kapinajoukot ovat onnistuneet valtaamaan useita strategisesti tärkeitä kaupunkeja. Tällä hetkellä kapinalliset ovat vain sadan kilometrin päässä pääkaupunki Kinshasasta.

Tutsikapinalliset ovat voimansa tunnossa. Kapinajoukkojen komentaja valaa voitonuskoa joukkoihinsa. Viime yönä kapinalliset ilmoittivatvallanneensa viimeisenkin hallituksen tukilinnakkeen tiellä pääkaupuki Kinshasaan. Kapinajoukkojen komentajan mukaan presidentti Laurent Kabilalle uskolliset joukot jättivät asemansa vasta raskaan tulitaistelun jälkeen. Kuolonuhrien määrästä ei ole kerrottu.

Vallatuksi julistetusta Mbanza Ngungun kaupungista on vain runsaat sata kilometriä pääkaupungin porteille. Tähän saakka itsevarmasti esiintyneen presidentin puntti alkaa tutista. Lähes tulkoon kaikki Kongon tärkeimmät kaupungit ovat tiettävästi joutuneet kapinallisten käsiin. He hallitsevat maan ainoata öljynjakelukanavaa sekä tärkeitä vesivoiman lähteitä.

Laurent Kabila joutuu ottamaan todesta mahdollisuuden, että kapinalliset voivat ehkä sittenkin tehdä hänelle saman tempun jonka hän teki Mobutu Sese Sekolle, entisen Zairen edesmenneelle diktaattorille. Vallankaappaus vaanii oven takana.

(MTV3 - Pekka Karppinen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme