Mainos
Mainos

Kapinalliset etenevät Norsunluurannikolla

Kapinallissotilaita on uutistoimisto Reutersin mukaan edennyt jo Norsunluurannikon pääkaupungin Yamoussoukron lähettyville.

Ranska lupasi tänään antaa huoltoapua Norsunluurannikon viranomaisille, mutta Ranska ei ole ainakaan toistaiseksi suostunut Norsunluurannikon pyytämään sotilasapuun.

Kapinallissotilaat kävivät tänään taisteluja Tiebissoun kaupungin liepeillä, noin 40 kilometrin päässä pääkaupungista, kertoi Reuters ranskalaisia sotilaslähteitä ja silminnäkijöitä lainaten.

Norsunluurannikon hallitus on antanut ymmärtää, että naapurivaltio Burkina Faso auttaa kapinallisia. Sotilaiden kapina alkoi kymmenen päivää sitten. Heidän hallussaan Bouaken kaupunki sekä laajoja alueita Norsunluurannikon pohjoisosassa.

Ranskalla on puolustussopimus Norsunluurannikon, entisen siirtomaansa kanssa. Sopimuksen mukaan Ranska on velvollinen antamaan sotilaallista apua, jos Norsunluurannikko joutuu ulkomaisen hyökkäyksen kohteeksi.

Norsunluurannikolla on 900 ranskalaissotilasta, jotka ovat johtaneet ulkomaalaisten evakuointia taistelujen tieltä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme