Mainos
Mainos

Kapinalliset: Hyökkäystä Ukrainassa ei voi keskeyttää

Itä-Ukrainan separatistit eivät voi keskeyttää taistelua Debaltseven kaupungista, sillä kaupunki on kapinallisten ns. sisäistä aluetta, sanoo separatistijohtaja Denis Pushilin.  

Pushilinin mukaan separatisteilla on moraalinen velvollisuus taistella kaupungin hallinnasta.  
Ukrainan konfliktin osapuolet ovat viime viikkoina kamppailleet kiivaasti Debaltseven hallinnasta. Kaupunki on strategisesti merkittävä, koska Donetskin ja Luhanskin separatistikaupunkien välinen rautatie kulkee sen kautta.  

Saksan liittokansleri Angela Merkel puhui eilen illalla puhelimessa Venäjän ja Ukrainan presidenttien Vladimir Putinin ja Petro Poroshenkon kanssa.  

Saksan hallituksen tiedottajan mukaan johtajat sopivat puhelimessa toimista, joilla varmistetaan Etyjin tarkkailijoiden pääsy valvomaan tulitaukoa Itä-Ukrainassa.  

Ukrainan konfliktin osapuolten on tänään aloitettava raskaiden aseiden vetäminen etulinjasta Minskin tulitaukosopimuksen mukaisesti. 

Minskin neuvotteluissa sovittu tulitauko astui voimaan sunnuntain vastaisena yönä. Tulitauosta huolimatta tulitus on jatkunut ainakin Debaltseven ja Mariupolin alueella. Ukrainan armeijan tiedottajan mukaan ainakin viisi armeijan sotilasta kuoli ja 25 haavoittui taisteluissa satamakaupunki Mariupolin lähellä eilen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme