Mainos
Mainos

Kapinalliset lähestymässä Gaddafin kotikaupunkia

Libyan kapinalliset ovat edenneet kohti Sirteä, joka on Muammar Gaddafin kotikaupunki ja tärkeä sotilastukikohta. Sirte on vielä toistaiseksi tavoittamatta, sillä kapinalliset joutuivat matkalla taisteluihin Gaddafin joukkojen kanssa.

Kapinallisten nopea eteneminen länteen on laittanut joukkojen huollon koville.

—Meillä on vakava ongelma polttoaineen suhteen, sanoi yksi kapinallista Ras Lanufissa.

Kapinalliset saivat tänään tukea diplomatian tasolla, kun Qatar ensimmäisenä arabimaana tunnusti kapinallisneuvoston Libyan viralliseksi edustaksi. Aiemmin vain Ranska on tunnustanut kapinalliset.

Ranska kertoo pommittaneensa viime yönä Tripolin ulkopuolella sijaitsevaa Gaddafin joukkojen komentokeskusta. Myös Sirten kaupungin pommitukset jatkuivat.

Venäjä kritisoi liittouman hyökkäystä Libyaan siitä, että liittouma on sotkeutunut sisällissotaan eikä ole pitäytynyt siviilien suojelussa. Diplomaattinen keskustelu Libyan tilanteesta jatkuu tiistaina Lontoossa, missä asiaa puidaan 35 maan voimin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme