Mainos
Mainos

Kapinalliset poistivat tuhoviestinsä – ampuivatko sittenkin matkustajakoneen?

Ukrainan separatistit ovat poistaneet sosiaalisesta mediasta tietoja, joiden mukaan he olisivat ampuneet ukrainalaisen kuljetuskoneen alas eilen.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tämä viittaa siihen, että separatistit ovat vahingossa ampuneet matkustajakoneen, kun luulivat ampuneensa Ukrainan armeijan kuljetuskonetta. 

Separatistit julkaisivat eilen sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jonka mukaan kapinalliset ovat ampuneet kuljetuskoneen alas lähellä Torezin kaupunkia. Ilmoituksen liitteenä oli video. 

Ukrainalaismedioilla on käytössään sama video, missä kerrotaan malesialaiskoneen tippuvan. Myöhemmin Kiova-myönteinen Ukrainska Pravda -uutissivusto julkaisi äänitteen, jonka se väitti olevan kapinallisten ja venäläisen agentin välinen keskustelu tapahtuneesta. 

– Ammuimme juuri koneen alas, kapinallinen sanoo äänitteessä. 

Toinen kapinallisten äänite taas kertoo, että venäläinen tiedusteluviranomainen oli koneen putoamispaikalla ja totesi separatisteille, että se oli siviilikone. 

Separatistien aikaisemmin poistamat viestit on julkaistu nyt myös Kiovan viranomaisten puolesta. 


Jos koneen maahan syöksy vahvistetaan separatistien tekemäksi, vaikeuttaa se huomattavasti Venäjän presidentti Vladimir Putinin asemaa kriisissä. Uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjällä on uutisoitu, että matkustajakoneen on ampunut alas Ukrainan armeija. 

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ennätti taas jo sanomaan, että malesialaislentokoneen pudotti terroristihyökkäys. Poroshenkon verkkosivuilla julkaistun lausunnon mukaan hyökkäys asettaa haasteen koko maailmalle.  

Ukrainan Donetskin alueen pääministeriksi julistautunut Oleksandr Borodai on kommentoinut tapausta venäläismedialle ilmoittamalla, ettei hänen joukoillaan ole tarvittavaa kalustoa Boeingin lentokorkeudelle asti.

Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaisten mukaan koneen pudotti ilmantorjuntaohjus. Turmassa kuoli lähes 300 ihmistä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme