Mainos
Mainos

Kapinallisjohtaja uhkaa Nigerian hallitusta sodalla

Kapinallisryhmä Etelä-Nigerian öljyalueella ilmoittaa vetäytyvänsä syksyllä solmitusta rauhansopimuksesta, koska maan hallitus ei ole kyennyt riisumaan kilpailevaa kapinallisryhmää aseista.

Levottomuudet Nigeriassa uhkaavat kärjistyä jälleen. Etelä-Nigerian öljyalueen kapinallisjohtaja ilmoitti tänään vetäytyneensä maan hallituksen ja kahden kapinallisryhmittymän syyskuussa solmimasta rauhansopimuksesta. Johtaja myös uhkasi maailman seitsemänneksi suurimman öljyntuottajamaan hallitusta täysimittaisella sodalla.

Kapinallisjohtaja Mujahid Dokubo-Asari ilmoitti vetäytymisen syyksi hallituksen epäonnistumisen kilpailevan kapinallisryhmittymän aseistariisunnassa. Asarin johtama ryhmittymä solmi yhdessä toisen kapinallisryhmän ja hallituksen kanssa syyskuussa aselevon, jonka tarkoituksena oli rauhoittaa yli vuoden kestäneet taistelut ja riisua kapinalliset aseista.

Levottomuudet ja useat lakot ovat vaikeuttaneet Nigerian öljynvientiä ja nostaneet öljyn maailmanmarkkinahintoja ennätyslukemiin.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme