Mainos
Mainos

Kapinallisryhmät kertovat ampuneensa alas Syyrian hallinnon sotilaslentokoneen lähellä tulitaukoaluetta

Syyriassa kapinallisryhmät ovat ampuneet alas hallituksen sotilaslentokoneen lähellä tulitaukoaluetta maan eteläosassa, kertoo Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailijajärjestö.

Syyrian lounaisosassa toimivan kapinallisryhmän tiedottajan mukaan kone putosi hallituksen kontrolloimalle alueelle. Kapinalliset sanoivat, ettei heillä ole tietoja koneen lentäjästä.

Lounais-Syyriassa astui sunnuntaina voimaan Venäjän, Yhdysvaltain ja Jordanian välittämä tulitauko, mutta taistelut ovat silti jatkuneet.

Koneen kerrotaan pudonneen Sweidan maakunnan ja Damaskoksen esikaupunkien rajalle. Sweidan maakunta kuuluu tulitaukoalueeseen, mutta eilen hallituksen joukot aloittivat siellä voimakkaan hyökkäyksen. Hallitus perusteli hyökkäystä sanomalla, että vallatut alueet olivat olleet Isisin hallinnassa. Taistelut ovat jatkuneet alueella myös tiistaina.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme