Mainos
Mainos

Kapinallisten kerrotaan surmanneen turvallisuusviranomaisia Kolumbiassa

Kolumbiassa kapinalliset ovat surmanneet 12 turvallisuusviranomaista, kertoo maan presidentti Juan Manuel Santos. Hänen mukaansa hyökkäyksen takana oli maan toiseksi suurin kapinallisliike, äärivasemmistolainen Kansallinen vapautusarmeija ELN. Kolumbiassa oli paikallisvaalit sunnuntaina.

-Sydämeni on murskana. Tämä osoittaa, ettei ELN ymmärrä, että nyt on rauhan eikä sodan aika, Santos sanoi.

Hän kertoi käskeneensä puolustusministeriön ja maan armeijan vauhdittamaan ELN:n vastaisia operaatioita.

-Jos he luulevat näillä iskuilla valtaavansa poliittista tilaa tai etua neuvotteluissa, he ovat pahasti väärässä, presidentti jatkoi.

Presidentin mukaan hallitus yrittää saada rauhansopimuksen aikaan maan suurimman kapinallisliikkeen Farcin kanssa ensi vuoden maaliskuuhun mennessä. Neuvotteluja on käyty jo vuodesta 2012 lähtien.

Myös ELN on osallistunut alustaviin keskusteluihin viime vuodesta lähtien, mutta ei ole ollut mukana virallisissa neuvotteluissa. Santos on kehottanut ELN:ää seuraamaan Farcin esimerkkiä ja hieromaan rauhaa hallituksen kanssa.

Konflikti Farc-sissien ja Kolumbian hallituksen välillä on kestänyt 50 vuotta ja vaatinut yli 220 000 ihmisen hengen.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme