Mainos
Mainos

Karadzicin asema käy tukalammaksi

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kieltäneet väitteet, joiden mukaan Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright olisi ehdottanut Radovan Karadzicille turvapaikan hakemista.

Bosnian serbien presidentti Biljana Plavsic sanoi eilen julkaistussa haastattelussa Financial Times -lehdessä, että Yhdysvallat oli pyytänyt häntä esittämään Karadzicille turvapaikan hakemista ulkomailta. Karadzic oli kuitenkin torjunut ajatuksen.

Plavsic sanoi, että Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright oli tehnyt ehdotuksen kesäkuun alussa. Albright kuitenkin sanoi eilen, että sotarikolliseksi osoitettu Karadzic olisi vietävä oikeuden eteen.

Sotilasliitto Naton ylipäällikkö Wesley Clark on vihjannut, että Karadzicin aika on käymässä vähiin. Clark ilmoitti, että Naton johtamat rauhanturvajoukot eivät aio kauan suvaita Karadizicia vartioivia epävirallisia poliisijoukkoja.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme