Mainos
Mainos

Kardinaalien äänestykset paavista jatkuvat

Sikstiiniläiskappeliin sulkeutuneet kardinaalit äänestivät jälleen tänään tulevasta paavista. Kukaan ehdokkaista ei vielä saanut taakseen vaadittua enemmistöä.

Roomalaiskatolisen kirkon kardinaalit ovat jatkaneet neuvotteluja uudesta paavista. Tänään on äänestetty jo kerran, mutta kukaan ehdokkaista ei ole saanut vielä taakseen vaadittua kahden kolmasosan enemmistöä kardinaalien äänistä.

Äänestyksiä jatketaan, kunnes paavi on valittu. Päätöksenteon arvioidaan kestävän useita päiviä. Uuden paavin on saatava yli kahden kolmasosan enemmistö äänistä.

paavin valinta on edelleen kesken, kun musta savu tuprahtaa.

Kun uusi paavi on valittu, Sikstiiniläiskappelin savupiipusta alkaa tupruttaa valkoista savua. Ensimmäistä kertaa historiassa valinnan yhteydessä soitetaan myös kirkonkelloja.

Johannes Paavali II kuoli 2. huhtikuuta. Hänelle valittava seuraaja on 265. roomalaiskatolisen kirkon johtaja. Maailmassa on noin 1.1 miljardia katolilaista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 19.04.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme