Mainos
Mainos

Kardinaalit koolle huomenna

Uuden paavin valinnasta vastaavat katolisen kirkon kardinaalit aloittavat huomenna paavin hautajaisten suunnittelun.

Katolisen kirkon kardinaalit kokoontuvat huomenna ensimmäiseen kongrekaatioonsa eli kokoukseensa paavin kuoleman jälkeen, kertoo Vatikaani.

Kardinaalien tehtävänä on muun muassa suunnitella paavin hautajaisia. Uutistoimisto Ansan siteeraamien vatikaanilähteiden mukaan paavin hautajaiset järjestetään aikaisintaan torstaina, ja hautajaisiin odotetaan noin kahta miljoonaa ihmistä. Heidän joukossaan on lukuisia korkeita kirkon edustajia ja valtionpäämiehiä.

Vatikaanin mukaan paavin ruumis tuodaan Pietarinkirkkoon nähtäville aikaisintaan huomenna iltapäivällä.

Vatikaanin mukaan paavi sai vielä hetkeä ennen kuolemaansa niin sanotun viimeisen voitelun ja ehtoollisen, Viaticumin. Paaville pidetyssä messussa ja rukouksissa oli paikalla muun muassa tämän yksityissihteereitä ja kardinaaleja.

Rooma varautuu miljooniin pyhiinvaeltajiin

Roomassa on alettu varautua paavi Johannes Paavali II:n kuoleman vuoksi kaupunkiin saapuviin miljooniin pyhiinvaeltajiin. Pyhiinvaeltajia odotetaan erityisen paljon muun muassa Puolasta, josta edesmennyt paavi oli kotoisin.

Jo viime vastaisen yön aikana Vatikaanin ympäristöön laitettiin paikoilleen kylttejä, joiden tarkoituksena on ohjailla pyhiinvaeltajia oikeaan suuntaan.

Pelkästään paavin hautajaisten aikaan kaupungissa odotetaan olevan ainakin kaksi miljoonaa pyhiinvaeltajaa. Heitä varten järjestetään ylimääräisiä juna- ja bussivuoroja, vesipisteitä ja saniteettitiloja. Majoituksen järjestämistä varten Roomassa avataan muun muassa kolme urheilukenttää.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme