Mainos
Mainos

Karhu repi retkeilijöitä Alaskassa

Karhu on hyökännyt seitsemän teinipojan kimppuun Alaskan erämaassa eilen, uutisoi amerikkalainen uutiskanava CNN. Pojista kaksi loukkaantui hengenvaarallisesti. Kaksi muuta sai vakavia vammoja, jotka eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia. Loput kolme selvisivät lähes pelkällä säikähdykselle.

Ryhmä oli kuukauden kestävässä eräopaskoulutuksessa, johon kuului erävaellus. Karhun ja sen pennun hyökätessä vaeltajien kimppuun ryhmällä ei ollut mukanaan kokenutta johtajaa, vaan kurssilaiset olivat erämaassa keskenään. Karhuemo poikasineen hyökkäsi, kun ryhmä ylitti puroa letkana. Pahimmin loukkaantuivat letkan alkupäässä kulkeneet nuoret.

Varotoimet eivät pelastaneet

Alaskan erämaassa retkeilleet 16-18-vuotiaat nuoret ovat kotoisin eri puolilta Yhdysvaltoja. Pojat toimivat täsmälleen kuten karhun kohtaamistilanteista oli opetettu, ja heillä oli mukanaan karhukarkotetta, mutta karhu ja sen pentu hyökkäsivät tästä huolimatta.

Hyökkäyksen jälkeen lievimmin loukkaantuneet pystyttivät leirin, antoivat retkikumppaneilleen ensiapua ja laukaisivat hätälähettimen, jonka avulla heidät pystyttiin paikallistamaan.

Pelastushelikopteri löysi ryhmän noin kuusi tuntia hyökkäyksen jälkeen. Pelastajien ensiarvion jälkeen neljä nuorta kuljetettiin helikopterilla hoitoon, mutta kaksi pahiten loukkaantunutta oli niin heikossa kunnossa, ettei heidän välitön siirtämisensä ollut turvallista. Vähiten loukkaantunut poika jäi yhden pelastustyöntekijän kanssa hoitamaan vakavimmin loukkaantuneita ja odottamaan paremmin varustetun ambulanssihelikopterin tuloa. Lopulta heidät saatiin pois metsästä yli kymmenen tuntia hyökkäyksen jälkeen.

(MTV3 - CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme