Mainos
Mainos

Karille ajanut sukellusvene vakoilutehtävissä

Etelä-Korean edustalla viime kuussa karille ajanut pohjoiskorealainen sukellusvene oli vakoilutehtävissä, kertoi välikohtauksesta hengissä selvinnyt miehistön jäsen. Lee Kwang Sun mukaan soluttautuminen Etelä-Koreaan oli hyvin helppoa.

Vene saapui 14. syyskuuta Etelä-Korean aluevesille ja suuntasi kulkunsa kohti itärannikkoa, jossa sen oli tarkoitus laskea vakoilijat maihin. Se ajoi kuitenkin karille Kangnungin edustalla, mistä Etelä-Korean rannikkovartiosto löysi sen ja aloitti laajat etsinnät saadakseen koko miehistön kiinni.

Sukellusveneessä oli kaikkiaan 26 ihmistä, joista 22 on joko löydetty kuolleina tai surmattu. Kolme muuta on yhä kateissa ja ainoastaan Lee saatiin kiinni.

Pohjois-Korean virallisen selityksen mukaan sukellusvene oli harjoitustehtävissä, kun se sai moottorivian ja ajelehti Etelä-Korean aluevesille.
-Me emme olleet harjoitustehtävissä, vaan vakoilemassa, sanoi Lee lehdistötilaisuudessa eilen Soulissa.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme