Mainos
Mainos

Karkotettu perää miljoonakorvauksia Ruotsilta

Ruotsin karkottama egyptiläismies vaatii 30 miljoonan kruunun korvausta, koska väittää joutuneensa kidutetuksi vankilassa kotimaassaan karkotuspäätöksen jälkeen.

Ruotsin amerikkalaisagenteille luovuttama egyptiläismies vaatii miljoonakorvauksia kärsimyksistään.

Ruotsi karkotti vuonna 2001 egyptiläisen miehen ja luovutti hänet Yhdysvaltain agenteille. Agentit lennättivät miehen Egyptiin, jossa hänet suljettiin vankilaan ilman tuomiota. Mies väittää joutuneensa kidutetuksi vankilassa ja vaatii nyt Ruotsilta 30 miljoonan kruunun eli noin 3,2 miljoonan euron korvauksia. Egypti kiistää kidutuksen.

Aiemmin tänä vuonna Ruotsin hallitus perui karkotuspäätöksen ja antoi oikeuskanslerille ohjeet käsitellä tapauksen korvaushakemukset. Myös YK:n kidutuksen vastainen komitea on moittinut Ruotsia karkotuspäätöksestä. Sen mukaan Ruotsi ei voi käyttää Yhdysvaltain terrorismin vastaista sotaa perusteena karkotuksille kidutusta harjoittaviin maihin.

(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme