Mainos
Mainos

Karmiva rikos: Leikkasi sikiön naisen vatsasta – tuomittiin sadaksi vuodeksi vankeuteen

Yhdysvalloissa Coloradossa 36-vuotias Dynel Lane on tuomittu sadaksi vuodeksi vankeuteen, kun hän puukotti raskaana ollutta naista vatsaan ja leikkasi sikiön ulos. 

Lane tuomittiin raskaana olleen naisen tapon yrityksestä sekä tämän raskauden laittomasta keskeyttämisestä Boulderissa Coloradossa. Asiasta kirjoittaa muun muassa BBC.

Hyökkäys tapahtui maaliskuussa 2015. Uhri, 27-vuotias Michelle Williams oli tuolloin seitsemännellä kuulla raskaana. Williams selvisi Lanen asunnossa tapahtuneesta puukotuksesta hengissä, mutta hänen vauvansa menehtyi. Lane oli houkutellut uhrinsa asuntoon nettimainoksella, jossa luvattiin ilmaisia vauvanvaatteita. 

Tapaus nostatti kiivaan keskustelun siitä, voidaanko raskauden keskeytymistä pitää murhana. Kuolemansyyntutkijan linjattua, että kyseessä oli sikiö eikä vauva, syyttäjät nostivat tapauksesta syytteen laittomana raskaudenkeskeytyksenä.

Kuolemansyyntutkijan mukaan sikiötä ei voinut kuitenkaan pitää vielä vauvana, koska se ei ollut hengittänyt kohdun ulkopuolella.

Teeskennelty raskaus johti karmivaan tekoon

Syyttäjien mukaan Lane oli ennen hyökkäystä teeskennellyt olevansa raskaana. Kun naisen lapsen isäksi väittämänsä mies oli alkanut epäillä raskautta, nainen oli laittanut lastenvaatteita koskevan ilmoituksensa nettiin.

Ilmoitukseen vastannut Wilkins todisti oikeudessa menneensä Lanen asuntoon, jossa nainen oli iskenyt häntä päähän, puukottanut ja kuristanut niin kauan, että hän meni tajuttomaksi.

Lane käytti hyökkäyksessä aseinaan laavalamppua sekä kahta keittiöveistä, joilla hän leikkasi sikiön ulos Williamsin kohdusta.

Kun Lanen mies oli palannut kotiin, nainen oli kertonut saaneensa keskenmenon. Mies oli toimittanut naisen sairaalaan kuollut sikiö mukanaan.

Hyökkäyksen kohteeksi joutunut Wilkins oli ollut tuolloin puolitajuttomana asunnon kellarissa, josta hän oli myöhemmin onnistunut soittamaan hätänumeroon.

Syyttäjien mukaan Lanea ei voitu syyttää 8-kuukautisen vauvan murhasta, koska ruumiinavauksessa ei löytynyt todisteita siitä, että vauva olisi ollut elossa.

Lane oli uskotellut tuntemalleen miehelle kuukausien ajan olevansa raskaana väittäen miehen olevan lapsen isä. Lane oli jopa kopioinut internetistä ultraäänikuvia sikiöstä huijatakseen miestä.

Lane ei osoittanut oikeudenkäynnin aikana katumuksen merkkejä. Hänen vanhempansa pyysivät oikeudessa anteeksi uhrilta ja tämän perheeltä.

Syytteiden noston kaatuminen vauvan murhasta johti siihen, että republikaanit esittivät Coloradossa lainmuutosta, jossa murhasyyte olisi mahdollinen. Demokraatit kuitenkin kaatoivat lakiesityksen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme