Mainos
Mainos

Kartta: Täällä kaikki tapahtui – Kim Wallin mysteerikuolemassa karmivia yksityiskohtia

Kööpenhaminan poliisi on kertonut karmivia yksityiskohtia ruotsalaistoimittaja Kim Wallin, 30, kuolemasta. Wall katosi vajaat kaksi viikkoa sitten lähdettyään tanskalaiskeksijä Peter Madsenin sukellusveneelle tekemään hänestä juttua.


Naisen silvottu ruumis löytyi maanantaina Kögenlahden rantavedestä läheltä sukellusveneen uppoamispaikkaa. Ruumiin DNA:ta verrattiin Wallin hammasharjasta ja hiusharjasta otettuihin dna-näytteisiin, ja ne vastasivat toisiaan.

Ruumiista on jäljellä pelkkä torso, jossa ei ole päätä, käsiä tai jalkoja. Sen vuoksi tunnistaminen on ollut vaikeaa. Poliisin mukaan ruotsalaisnaisen ruumis oli silvottu tahallaan.

Poliisi kertoi tänään lehdistötilaisuudessa, että ruumiista löytyi metallia.

– Ruumiiseen on kiinnitetty jotain metallia, jotta se on saatu uppoamaan, tutkinnanjohtaja Jens Möller Kööpenhaminan poliisista kertoo.

Uppoaminen haluttu varmistaa

Torsossa oli myös vaurioita, jotka viittaavat siihen, että ruumista oli tyhjennetty ilmasta.

– Ruumiista löytyy sellaisia vammoja kuin joku olisi halunnut varmistaa sen uppoamisen meren pohjaan, Möller sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisi kertoi myös löytäneensä Wallin verta sukellusveneen sisältä.

Madsen on vangittu ja hänen epäillään aiheuttaneen Wallin kuoleman. Madsen kiistää rikoksen.

Madsen on kuulusteluissa muuttanut kertomustaan useamman kerran. Keksijä kertoi ensin jättäneensä Wallin Kööpenhaminan satamaan jo uppoamista edeltävänä iltana. Hän kuitenkin muutti tarinaansa myöhemmin.

Tällä viikolla Madsen kertoi poliisille, että sukellusveneellä tapahtui onnettomuus, joka johti Wallin kuolemaan. Madsen kertoi haudanneensa Wallin mereen.

Poliisi etsii edelleen Wallin puuttuvia ruumiinosia ja pyytää yleisöltä vihjeitä.

Kööpenhaminan poliisi piti tänään tiedotustilaisuuden Wallin löytymisestä. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme