Mainos
Mainos

Karu muistutus valtamerten surkeasta tilasta: Hummeria koristaa kiinni kasvanut Pepsi-logo

Kalastajien tekemä hummerilöytö on nostanut meren roskaantumisen taas puheenaiheeksi. Kanadalaisryhmä saalisti hummereita ja huomasi, että yhden saaliin sakseeen oli kasvanut kiinni Pepsi-logo.

Grand Mananin vesillä New Brunswickissä kalastamassa ollut ryhmä laittoi hummereita laatikoihin kuten he aina tekevät. Yksi kalastajista, Karissa Lindstrand, näki kuitenkin yhdessä hummerissa jotain outoa. Lindstrand, joka juo Pepsiä jopa 12 tölkkiä päivässä, kertoo The Guardianille

– Katsoin sitä, että "Oho, se on Pepsi-tölkki". Lähemmin katsottuna se näytti tatuoinnilta saksessa, hän kertoo.

Nyt, viikko löydön jälkeen, ryhmä on miettinyt kuumeisesti, miten logo on voinut päätyä hummerin sakseen. Osa uskoo hummerin kasvaneen merenpohjaan uponneen tölkin ympärillä, toiset uskovat Pepsi-laatikon jotenkin jääneen jumiin hummeriin.

Lindstrand ei oikein usko kumpaakaan teoriaa. Logo saksessa oli pikselöitynyt, joten se ei ole voinut tulla tölkistä. Pepsi-laatikkon logo on liian suuri. Logo näyttääkin olevan peräisin printatusta paperista.

– Mutta paperi olisi tuhoutunut meressä. Mietin aivoni puhki, mistä se on voinut tulla.

Lindstrand otti kuvan hummerista ja heitti sen sitten muiden sekaan. Nyt häntä kaduttaa, sillä nyt hummeri haluttaisiin ostaa näytille paikalliseen ravintolaan. 

Meriin päätyy maailmalla tuhansia tonneja jätettä. Vuosittain meriin päätyy jopa 13 tonniaa muovijätettä, jonka muun muassa linnut ja kalat joutuvat elämään.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme