Mainos
Mainos

Karu yllätys: Opettaja olikin mielisairaalasta karannut veitsimies

Ranskan viranomaiset ovat ottaneet kiinni skitsofreniaa sairastaneen irlantilaismiehen, joka oli karannut pakkohoidosta mielisairaalasta.

Kiinniottohetkellä Lewis Alexander Mawhinney työskenteli saksankielen opettajana yläasteella Digne-les-Bains’n kaupungissa Etelä-Ranskassa. Hän oli aloittanut työnsä viime kuussa, ja paikallisten opetusviranomaisten mukaan miehestä tai tämän opetuksesta ei ollut tehty valituksia.

Ihmisten epäilykset kuitenkin heräsivät, kun 26-vuotias mies kertoi olevansa Scotland Yardin salainen agentti. Asiasta kerrottiin paikalliselle poliisille, jolloin paljastui miehen karu tausta.

Mawhinney oli passitettu psykiatriseen sairaalaan hoitoon vuonna 2008, kun hän oli hyökännyt veitsen kanssa toisen miehen kimppuun. Belfastin oikeusistuin totesi miehen syyntakeettomaksi, vaikka tällä oli selkeä tarkoitus vahingoittaa uhriaan.

Mawhinney onnistui kuitenkin karkaamaan mielisairaalasta ja pakeni Ranskaan. Ranskan viranomaisten mukaan mies on nyt Digne-les-Bains psykiatrisessa sairaalassa, kunnes hänet lähetetään takaisin Pohjois-Irlantiin.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme