Mainos
Mainos

Karzai nimitti Dostumin apulaispuolustusministeriksi

Afganistanin väliaikaisen hallituksen pääministeri Hamid Karzai on nimittänyt uzbekkikenraali Abdul Rashid Dostumin apulaispuolustusministeriksi. Karzai ilmoitti nimityksestä tänään tavattuaan Dostumin ja puolustusministeri Mohammad Fahimin.

Dostum sanoi vielä kuun alkupuolella, että hän ei suostu yhteistyöhön Afganistanin väliaikaisen hallituksen kanssa, koska hänen ryhmittymänsä ei ollut saanut kylliksi edustajia hallitukseen. Myöhemmin Dostum muutti kantaansa.

Dostumin joukot hallitsevat Pohjois-Afganistanissa sijaitsevaa Mazar-i-Sharifin aluetta.

Pääministeri Karzai ilmoitti myös tänään, että hän aikoo tutkia viimeviikkoista tapausta, jossa 60 ihmistä kuoli amerikkalaisten pommituksessa Afganistanissa. Yhdysvaltain mukaan pommituksen kohteena oli al-Qaida-terroristijärjestön saattue. Toisten tietojen mukaan amerikkalaiset pommittivat heimojohtajien saattuetta, joka oli matkalla Kabuliin onnittelemaan uutta hallitusta.

Karzain hallitus astui virkaansa lauantaina.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme