Mainos
Mainos

Kashmirissa kiivaita taisteluita

Intialaiset joukot ja Pakistanin tukemat muslimississit kävivät kiivaita tykistö- ja lähitaisteluja kiistellyllä Kashmirin alueella tänään. Taistelut olivat rajuja Pohjois-Batalikin, Drassin ja Kargilin seudulla. Intensiivisimmät taistelut käytiin armeijaviranomaisten mukaan strategisesti tärkeillä Tiikerikukkuloilla, Kargilin taisteluvyöhykkeellä.

Taistelut Intian ja muslimisissien välillä ovat jatkuneet toukokuusta lähtien. Pakistan on kovan kansainvälisen paineen alaisena kieltänyt, että se olisi tunkeutunut Kashmirin Intian hallitsemalle puolelle ja vastustaa Intian syytöksiä, joiden mukaan pakistanilaiset sotilaat taistelisivat sissien rinnalla.

Taistelut Kashmirin alueella ovat kiivaimmat 28 vuotta sitten käydyn sodan jälkeen ja saattavat Intian mukaan jatkua pari-kolme kuukautta. Intia ja Pakistan ovat käyneet Kashmirin hallinnasta kaksi sotaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme