Mainos
Mainos

Kaskelotit huuhtoutuivat kuolemaansa – valaiden mysteerikuolemat ihmetyttävät

Peräti 23 kaskelottia on huuhtoutunut lyhyen ajan sisällä Iso-Britannian, Saksan ja Hollannin rannoille.

Daily Mailin mukaan Iso-Britannian rannikolle on jälleen huuhtoutunut jättimäinen kaskelotti. 30-tonnia painava jättiläinen taistelee parhaillaan elämästään huuhtouduttuaan Norfolkissa sijaitsevalle Hunstantonin rannalle.

Samaiselle rannalla menehtyi tammikuussa myös toinen kaskelotti. 

– Emme pysty nostamaan sitä, emme pysty kierittämään sitä, eikä eläinlääkärit pysty päästämään sitä tuskistaan. Se on vielä elossa, mutta tuskin selviää hengissä, pelastusoperaation johtaja Stephen Marsh kuvaili Daily Mailille.

Asiantuntijat uskovat, että Iso-Britanniaan huuhtoutuneet kaskelotit ovat osa isompaa, Pohjanmereltä tulevaa uroslaumaa. 

Peräti 23 valasta samasta laumasta on huuhtoutunut viimeisen kuukauden aikana Pohjanmeren rannoille Saksaan ja Hollantiin. Saksan Friedrichskoogiin huuhtoutui vain kolme päivää sitten peräti kahdeksan kaskelottia.

Asiantuntijat ovat ihmeissään valassumasta. Useita teorioita onkin esitetty mysteerisille kuolemille. Esimerkiksi syynä on saattanut olla nälkä, joka on ajanut valaslauman liian lähelle rannikkoa. Myös sukellusveneet Pohjanmerellä ovat saattaneet sekoittaa valaiden suuntavaiston turmiollisella tavalla.

Jopa tuulivoimaloita on esitetty selitykseksi siihen, miksi valasturmia on ollut niin tiheästi. Tuulivoimaloiden on sanottu häiritsevän valaiden ääntelytaajuutta, ja sekoittaen valaiden suuntavaiston.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme