Mainos
Mainos

Kasvihuonekaasujen määrä ennätystasolla

Ilmakehän kasvihuonekaasujen määrä nousi viime vuonna uuteen ennätykseen, kertoo Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n raportti.  

Hiilidioksidin, metaanin ja typpioksiduulin päästöt kasvoivat ennätystasolle. Päästöjä varastoivista valtameristä on samalla tullut happamampia kuin koskaan. Tämä puolestaan muuttaa merien ekosysteemiä.  

Ilmatieteen järjestön johtaja Michel Jarraud huomautti ilmaston muuttuvan ja sään ääri-ilmiöiden lisääntyvän ihmisten toimien seurauksena. Hän peräsi toimia kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Jos näin ei tehdä, aika loppuu.

–Menneillä, nykyisillä ja tulevilla hiilidioksidipäästöillä on kumulatiivinen vaikutus sekä maapallon lämpenemiseen että merien happamoitumiseen, Jarraud varoitti.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot