Mainos
Mainos

Katainen: Kyproksen syytä sopeutua tukipaketin ehtoihin

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) kommentoi Kyproksen tilannetta juuri kun euroalueen valtiovaraiministerit valmistautuivat pitämään puhelinkokousta maan tilanteesta.

Neuvottelu alkaa kahdeksalta Suomen aikaa. Asiasta kertoi euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem Twitterissä. Euroopan keskuspankki uhkaa katkaista pankkituen Kyprokselle maanantaina joka merkitsisi maan pankkijärjestelmän romahdusta.

Kataisen mukaan Kyproksen on syytä sopeutua tukipaketin ehtoihin.

Katainen pitää ajatusta Kyproksen irrottautumista eurosta erittäin epätoivottavana.

– Sen seuraukset voisivat olla erittäin vakavia. Kyllähän potilaan pitää olla suostuvainen hoitoon ja nyt Kyproksella tilanne on erittäin vaikea. Euroryhmä on tarjonnut Kyprokselle juuri heidän kannaltaan kestävää ratkaisua mutta se ei ole heille kelvannut, toteaa Katainen.

– Kyproksen ongelma on ylisuuri pankkisektori ja siellä on isoja talletuksia, on ihan normaalia markkinataloutta että isot opmistajat maksavat silloin kun on ongelmia.

Katso Kalle-Ville Lahtisen juttu (Kymmenen uutiset 21.3.2013)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme