Mainos
Mainos

Katainen: USA:n terästulleille ei ole mitään järkevää syytä 

Yhdysvaltojen Eurooppaan kohdistamille teräksen ja alumiinin suojatulleille ei ole mitään järkevää syytä, sanoo EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen.

Kataisen mukaan eurooppalaiset teräksenvalmistajat eivät ole myyneet terästä Yhdysvaltoihin epärehellisillä hinnoilla, mikä voisi olla yksi peruste tuontitullien asettamiselle.

– Eurooppalaiset teräksenvalmistajat eivät ole dumpanneet epäasiallisilla, epärehellisillä tavoilla terästä Yhdysvaltain markkinoille. Tämän on todennut myös Yhdysvaltain hallitus, hän sanoo.

EU-komissio on etsinyt viikonlopun aikana vastauksia tuontitulleihin liittyviin kysymyksiin, mutta vielä niitä ei ole löytynyt.

– Tilanne on vielä hyvin auki. Näyttää siltä, että Yhdysvaltain hallinto ei itsekään tiedä, mitä se haluaa. Me yritämme välttää kauppasodan, koston kierteen, ja yritämme saada hyvän neuvotteluyhteyden sekä EU:n kokonaisuudessaan pois korotettujen tullien piiristä, Katainen sanoo.

EU on valmistautunut terästullien voimaantuloon suunnittelemalla vastatoimia. Jos tuontitullit toteutuvat, EU voi korottaa Yhdysvaltain maatalous-, teollisuus-, teräs- ja alumiinituotteiden tulleja.

Suojatullit tulevat voimaan aikaisintaan ensi viikolla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot