Mainos
Mainos

Kateissa ollut seikkaileva brittidokumentaristi löytyi – BBC suunnittelee miehen evakuoimista

Useissa tv-sarjoissa esiintyneen brittiläisen seikkailijan Benedict Allenin, 57, tiedetään olevan elossa, turvassa ja terve. Hänen edustajansa Papua Uudessa-Guineassa on vahvistanut asian. Asiasta kertoo BBC. 

Allenin yhteyshenkilö on kertonut, että Allen oli pyytänyt pelastamista, mutta hän ei ainakaan vielä ole suuressa vaarassa. BBC suunnittelee parhaillaan miehen evakuoimista.

Allen on hankalassa paikassa, ja hänen tarkan sijaintinsa koordinaatit ovat nyt tiedossa. Allen ei kuitenkaan ole tieyhteyksien päässä, joten hänet todennäköisesti haetaan helikopterilla.

Helikopteri jätti Allenin viidakkoon maan luoteisosissa sijaitsevalla, Central Rangeksi kutsutulla ylänköalueella. Hänen olisi pitänyt palata viime sunnuntaina pääkaupunki Port Moresbyyn, mutta häntä ei kuulunut. Allenin perhe huolestui tilanteesta ja hälytti etsinnät.

Allen on yrittänyt jäljittää Yaifo-heimoa, jonka kerrotaan olevan yksi viimeisistä maailman heimoista, jolla ei ole yhteyksiä ulkomaailmaan. Allen on kertonut olleensa heimon ensimmäinen ulkopuolinen kontakti 30 vuotta sitten.

Allenin tarkoituksena on ollut palata heimon luokse ja yrittää tavata sen joitakin jäseniä, jotka mahdollisesti muistavat hänet vielä. Allen on kuvannut nuorena tekemäänsä matkaa vaaralliseksi.

– Mutta tietenkin voi olla, että en edes pääse perille. Jopa 26-vuotiaana kiipeäminen hankalassa maastossa oli erittäin vaikeaa, Allen kirjoitti Ilta-Sanomien mukaan verkkosivuillaan syyskuussa.

Allen teki ensimmäisen seikkailumatkansa Amazonin sademetsiin jo 22-vuotiaana. Tsekissä asuva kolmen lapsen isä on todella kokenut tutkimusmatkailija.

Kuusi tv-sarjaa BBC:lle tehnyt Allen on tunnettu siitä, että hän haluaa ottaa selvää alkuperäiskansojen elämästä asumalla heidän keskuudessaan. Mies on muun muassa ylittänyt Gobin erämaan ja Amazonin altaan eli Amazonasin alankoalueen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme