Mainos
Mainos

Katoamismysteeri ratkesi: murhatuksi luultu opiskelijatyttö onkin elossa - suunnitteli katoamisensa itse

24-vuotias opiskelija Petra Pazsitka katosi vuonna 1984 Saksassa Braunschweigin kaupungissa.

Hänet nähtiin viimeisen kerran heinäkuun 26. päivänä vuonna 1984, kun hän oli matkalla hammaslääkäristä bussilla vanhempiensa luokse. Sitten hänestä ei kuultu enää mitään. Tapauksesta kertoo muun muassa sanomalehti The Telegraph nettisivuillaan.

Naista etsittiin aikansa, kunnes tuli tunnustus. 19-vuotias mies tunnusti vuonna 1987 tappaneensa Pazsitkan. Vuodet kuluivat ja kaksi viikkoa sitten paljastui, että Pazsitka, nyt 55-vuotias nainen, on elossa ja voi hyvin. Hän oli itse suunnitellut katoamisensa.

Miten kaikki tapahtui?

24-vuotias Petra Pazsitka, tietojenkäsittelytieteiden opiskelija oli vuokrannut ennen katoamistaan salaa itselleen asunnon. Hän oli myös säästänyt katoamistaan varten noin 2000 euron arvoisen summan aloittaakseen uuden elämän.

Pazsitkan kadottua poliisi aloitti murhatutkinnan. Tutkinnan päälinjana oli, että tekijä saattoi olla sama, joka oli syyllistynyt 14-vuotiaan tytön surmaan vuosi aiemmin. Teinityttö oli saanut surmansa lähellä sitä bussipysäkkiä, jossa Pazsitkasta oli tehty viimeisin havainto.

Petra Pzsitkan tapausta käsiteltiin saksalaisessa "Poliisi tv-ssä".

Vuonna 1985 poliisi pidätti 19-vuotiaan puusepän apulaisen, Günter K:n epäiltynä teinitytön murhasta. Nuorukainen tunnusti teon. Kaksi vuotta tämän jälkeen mies tunnusti myös tappaneensa Pazsitkan. Tapaus oli siis siltä erää käsitelty ja Pazsitka julistettiin kuolleeksi vuonna 1989.

Kaksi viikkoa sitten Pazsitkan salaisuus paljastui.

Kävi ilmi, että nyt 55-vuotias Pazsitka asui Düsseldorfissa Saksassa ja käytti valenimeä. Nainen kertoi itse tarinansa poliisille, kun poliisi oli tullut selvittelemään Pazsitkan asuntoon tehtyä murtoa.

Pazsitka kertoi, että asunnon ovessa oleva nimi on keksitty ja että hän on se opiskelija, joka katosi 31 vuotta sitten.

Brittisanomalehti Mirrorin mukaan asunnosta oli löytynyt myös naisen alkuperäinen henkilöllisyystodistus, joka todistaa, että kyseessä todella on Pazsitka.

Poliisikuulusteluissa nainen kertoo asuneensa viimeiset 11 vuotta Düsseldorfissa, mutta asuneensa katoamisensa jälkeen myös muualla Saksassa.

Hän oli kyennyt elämään koko tuon ajan ilman sosiaaliturvaa, ajokorttia, passia tai pankkitiliä.

Poliisin mukaan Pazsitkaa ei voi laittaa rikosvastuuseen katoamisestaan, koska hän ei ollut esimerkiksi käyttänyt väärennettyjä henkilöpapereita. Hänen ei ollut koskaan tarvinnut todistaa henkilöllisyyttään kenellekään.

Nainen ei ole halunnut kertoa syytä teolleen. Hän myös haluaa pysyä poissa julkisuudesta eikä hän halua pitää mitään yhteyttä sukulaisiinsa.

Pazsitkan entisen kotikaupungin valtuutettu oli sanonut paikallislehdelle, että he olivat tiedustelleet naiselta, oliko hänen perheessään ollut esimerkiksi väkivaltaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä, mikä selittäisi sen, että nainen oli halunnut kadota.

Nainen oli torjunut täysin tämän.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme