Mainos
Mainos

Katolinen kirkko lievensi kantojaan eronneisiin ja avoliitossa eläviin – homoliitot edelleen pannassa

Paavi Franciscus ei lievennä roomalaiskatolisen kirkon suhtautumista samaan sukupuolta olevien liittoihin. Avoliitossa eläviä tai avioeron jälkeen uuden avioliiton solmineita kohtaan paavi sen sijaan viestitti avoimempaa kantaa. 

Paavin odotettua perhepoliittista kannanottoa edelsivät kaksi vuotta kestäneet keskustelut piispojen kanssa.

Ne, jotka olivat odottaneet radikaalimpaa muutosta esimerkiksi homoliittoja koskevaan kantaan, saivat pettyä. Kirkon uudenkaan kannan mukaan homoliittoja ei voi rinnastaa tai pitää edes etäisesti verrattavina "Jumalan suunnitelmaan avioliitosta ja perheestä". 

Avoliitossa elävät sen sijaan pitää paavin mukaan toivottaa tervetulleeksi kirkkoon, ja heitä pitää opastaa kärsivällisesti sekä hienotunteisesti. Kannanoton mukaan on olemassa monia syitä siihen, miksi pari ei solmi avioliittoa. Esimerkkinä mainitaan kulttuuriset syyt ja avioliiton solmimiseen liittyvät taloudelliset kustannukset. 

Ymmärrystä osoitetaan myös avioeron jälkeen uuden liiton solmineita kohtaan, joiden pitäisi ohjeistuksen mukaan saada tuntea kuuluvansa kirkkoon. Kun kristillinen yhteisö välittää näistä ihmisistä, sitä ei saa pitää heikon uskon merkkinä, kannanotossa opastetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme