Mainos
Mainos

Katolinen piispa uhkaa erota Ruotsissa

Ruotsin katolisessa kirkossa on paljastunut tähän mennessä useita lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia. Nyt maan katolisen kirkon piispa on ilmoittanut eroavansa, mikäli tapausten käsittelyssä voidaan osoittaa laiminlyöntejä.

- On valitettavaa, ettei näitä asioita ole selvitetty, ja otan siitä täyden vastuun, sanoo Tukholman katolinen hiippakunnan piispa Anders Arborelius. Ruotsin katolinen kirkko on käynnistänyt myös virallisen selvityksen tapauksista.

Viime viikolla Ruotsin neloskanava haastatteli web-kameran välityksellä nykyään Uudessa Seelannissa asuvaa naista, joka kertoi joutuneensa Ruotsissa nelivuotiaana katolisen papin uhriksi.

- Olin kahden sisarukseni kanssa hoidossa lastenkodissa kolmen kuukauden ajan, ja sinä aikana laitoksen pappi käytti minua seksuaalisesti hyväkseen, kertoi Gunilla Hodkin.

Toinen esimerkki on niin ikään vuosikymmenten takaa. Nyt jo kuollut katolisen kirkon pappi käytti kahta alaikäistä sisarusta hyväkseen 50- ja 60-luvuilla. Toinen tytöistä kertoi Ruotsin katolisen kirkon johdolle tapahtumista useaan otteeseen - viimeksi vuonna 2003 - mutta mitään ei tapahtunut.

Ruotsissa pelätään nyt, että julkisuuteen tulleet hyväksikäyttötapaukset ovat vasta jäävuoren huippu.

Katso Kari Lumikeron juttu Tukholmasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme