Mainos
Mainos

Kauhujen pedofiilirinki käytti hyväksi satoja lapsia Pakistanissa – vanhempia kiristettiin videoilla

Pakistanissa Punjabin maakunnassa on paljastunut laaja lasten hyväksikäyttörinki.

Miesjoukon epäillään pakottaneen satoja lapsia seksiin ja kuvanneen heitä videolle. Hyväksikäyttö on jatkunut vuosia, koska varhaisimmat videot ovat vuodelta 2007. 

Videoita on kuvattu satoja, ja niillä on kiristetty lasten vanhemmilta rahaa. Erään uhrin äiti kertoi, että hän on maksanut hyväksikäyttäjille vuosien ajan.

– He uhkasivat myydä videoita paikallisille 40 rupialla (0,4 Yhdysvaltain dollaria), jos emme suostu maksamaan, äiti kertoo.

Epäilyjen mukaan 25 miehen rinki on hyväksikäyttänyt ainakin 280:tä lasta.

Aktivistit, uhrien perheet ja media ovat raivoissaan poliisille, jota syytetään rikollisten suojelusta. Tapahtumat ovat sijoittuneet yhteen kylään Punjabissa, joka on maan valtapuolueen, keskustaoikeistolaisen PML-N:n vahvaa kannatusaluetta.

– Poliisi on tukenut rikollisia ja antanut heille mahdollisuuden paeta kylästä, sanoo uhreja edustava aktivisti ja lakimies Latif Ahmed Sara.

Lapsia huumattu ja hakattu

Useiden uhrien vanhempien mukaan he ovat yrittäneet ilmoittaa tapahtumista poliisille, mutta heidän on käsketty häipyä. Eräs äiti kertoo, että poliisilaitoksella vierailun jälkeen hänen lapsensa pidätettiin.

Äitien kertomusten mukaan lapsia on huumattu ja uhattu väkivallalla. Nuorimmat suuseksiin pakotetut ovat olleet viisivuotiaita. 

– Eräs kyläläinen näytti minulle tällaisen videon. Poikani oli siinä, ja maailmani romahti, kertoo yhden uhrin äiti.

Uutistoimisto Reutersin toimittajan näkemässä videossa lasta piestään ja hyväksikäytetään.

Reutersin haastattelemien uhrien mukaan heidät on uhattu tappaa, jos he eivät tottele tai kertovat hyväksikäytöstä jollekin. Epäillyillä on ollut puukkoja, kirveitä ja tuliaseita. Lapsia on myös pahoinpidelty.

Poliisi syyttää kyläläisiä

Punjabin johtava ministeri on käynnistänyt asiasta riippumattoman tutkimuksen. Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif lupasi syyllisille ankaria seurauksia.

Paikallisen poliisipäällikön mukaan hyväksikäyttö ei ole ollut niin laajaa kuin epäilyissä on väitetty. Vyyhdissä on nyt otettu kiinni useita epäiltyjä.

– Meillä on 30 videoklippiä, ja skandaaliin on sekaantunut 15 ihmistä. Seitsemän on pidätetty, neljä tai viisi on vapaalla takuita vastaan ja loput ovat karanneet, sanoo poliisipäällikkö Rai Baber Saeed.

Hänen mukaansa asia on vanha, mutta kyläläiset ovat nostaneet sen nyt esiin, koska he yrittävät hyötyä maakauppaan liittyvässä kiistassa.

Uhrit eivät puhu

Aktivistien mukaan lasten hyväksikäyttö on Pakistanissa yleistä, mutta tapaukset jäävät usein pimentoon. Uhrit eivät halua puhua hyväksikäytöstä, koska he pelkäävät asian julkitulon häpäisevän perheensä kunnian, jota pidetään maassa valtavassa arvossa.

Pakistanissa raportoitiin viime vuonna yli 3 500 lasten hyväksikäyttötapausta, mutta paikallisen lastenoikeusjärjestön mukaan todellinen luku voi olla jopa 10 000.

– Vain harva tapaus raportoidaan kulttuuristen, sosiaalisten ja uskonnollisten muurien vuoksi, sanoo Mumtaz Hussain Sahil-järjestöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme