Mainos
Mainos

Kauneusleikkaukset houkuttelevat suomalaisia Viroon – hinnat puolet halvemmat

Viron kauneusklinikoilla menee hyvin, kiitos suomalaisasiakkaiden. Suomen kauneusleikkauksiin verrattuna hinnat ovat Virossa puolta halvemmat ja kaikki on tehty helpoksi suomenkielisiä esitteitä, karttoja ja taksiseteleitä myöten.

Suomalaisten kauneusturistien määrä Virossa on huomattava. Jos päivässä tehdään 20 leikkausta, kahdeksan potilaista on suomalaisia, kertoo kauneusklinikka The Health Clinicin toimitusjohtaja Mihkel Adamson.

– Yrityksemme asiakkaista 40 prosenttia on suomalaisia.

Suomalaisten suuren määrän selittää raha.

– Hintaero on suuri. Jos verrataan esimerkiksi nenäleikkausten hintoja, täällä ne maksavat 3000-3500 euroa, kun Suomessa ne ovat 9000 euroa tai jopa enemmän. Vatsan pienennysleikkausen hinta ero on Suomessa Viroon verrattuna noin kaksinkertainen, Adamson sanoo. 

Esimerkiksi rintojen suurennuksen listahinta on 3500 euroa, huomattavasti Suomea vähemmän.

Virossa ollaan tyytyväisiä siihen, että Suomessa kauneusleikkauksille asetettiin runsas vuosi sitten 24 prosentin arvonlisävero. Sen sijaan siihen ei olla tyytyväisiä, että Suomen KELA ei korvaa näitä leikkauksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme