Mainos
Mainos

Kaupallisen valaanpyynnin kielto kumotaan?

Kaupallisen valaanpyynnin kiellon kumoamista käsitellään tänään alkavassa kansainvälisen valaanpyyntikomission vuosikokouksessa.

Kansainvälisen valaanpyyntikomission IWC:n vuosikokous alkaa tänään Sorrentossa Italiassa. Valaanpyynnin vastustajat ja puolustajat valmistautuivat tiukkaan vääntöön, kun asialistalla on kaupallisen valaanpyynnin kiellon kumoaminen.

Kaupallinen pyyntikielto on ollut voimassa vuodesta 1986. Uutistoimisto AFP:n saamien asiakirjojen mukaan asia tulee kokouksen käsittelyyn jo tänään.

Komission puheenjohtajan, tanskalaisen Hendrik Fischerin on AFP:n mukaan määrä kertoa heti tänään jäsenmaiden edustajille, että kiellon purkaminen on välttämätöntä järjestön uskottavuuden palauttamiseksi ja valaiden suojelun turvaamiseksi.

Riitaisa IWC on ollut vuosikaudet tiukasti jakaantuneena kahteen leiriin, pyynnin kannattajiin ja sen vastustajiin. Kannattajaleirin äänekkäimmät edustajat ovat Japani, Norja ja Islanti, jotka kiellosta huolimatta ovat jatkaneet valaanpyyntiä.

(MTV3-STT-AFP)

(Huomenta Suomi 19.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme