Mainos
Mainos

Käytöstä poistettu satelliitti putosi Maahan - putoamispaikka Kanadassa tai Afrikassa?

Yhdysvaltain avaruushallinnon tutkimussatelliitti on pudonnut Maahan. Nasalla ei ole kuitenkaan vielä tietoa siitä, minne avaruusromua on lentänyt.

Satelliitin jäännöksiä on päätynyt todennäköisesti mereen, mutta palasia on saattanut pudota myös Kanadaan tai Afrikkaan.

Satelliitista arvioidaan pudonneen Maahan kolmisenkymmentä kappaletta, joista suurimmat painoivat mahdollisesti jopa 160 kiloa. Romua on saattanut lentää satojen kilometrien laajuiselle alueelle.

Nasan mukaan romun aiheuttama vaara ihmisille on äärimmäisen pieni. Maan kiertoradalla on noin 20 000 avaruusromun kappaletta, ja Nasan satelliitin kokoisia laitteita putoaa ilmakehään kerran vuodessa.

Tutkimussatelliitti laukaistiin avaruuteen vuonna 1991. Satelliitti poistettiin käytöstä vuonna 2005, minkä jälkeen se on pudonnut hiljalleen ilmakehän vaikutuksesta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme