Mainos
Mainos

Kazakstanissa parlamenttivaalit

Oppositio on jo ehtinyt tuomita vaalit epärehellisiksi, myös länsi on arvostellut niitä.

Tänään alkaneissa Kazakstanin parlamenttivaaleissa presidentti Nursultan Nazarbajevia tukevien puolueiden odotetaan voittavan selvästi. Oppositio on jo ehtinyt tuomita vaalit epärehellisiksi, myös länsi on arvostellut niitä.

Nazarbajevin johtaman Otan (Isänmaa) -puolueen suuri haaste tulee perhepiiristä, sillä presidentin tytär Dariga Nazarbajeva perusti äskettäin oman puolueensa Asarin (Kaikki yhdessä), jonka uskotaan myös pärjäävän hyvin vaaleissa.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj on arvostellut vaaleja muun muassa siitä, että oppositiopuolueita ei ole näkynyt mediassa, vaan se on ollut tulvillaan Otanin ja Asarin näkemyksiä. Myös nyt ensimmäistä kertaa käytössä oleva sähköinen äänestysjärjestelmä on ollut Etyjin hampaissa.

Noin 8,5 miljoonaa äänioikeutettua valitsevat tänään edustajat 77-paikkaiseen parlamenttiin. Vaalihuoneistot sulkeutuvat klo 18.00 Suomen aikaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme