Mainos
Mainos

Kehitysvammaisen teloitusta lykättiin USA:ssa

Yhdysvalloissa kehitysvammaisen vangin teloitusta on siirretty viime hetkellä. Georgian osavaltion korkein oikeus myönsi kuolemantuomion voimaansaattamiselle toistaiseksi lykkäystä.

Miehen oli määrä kohdata tuomionsa 21 vuoden odotuksen jälkeen tänä yönä Suomen aikaa. Lykkäyspäätös tuli vain kaksi tuntia ennen ajankohtaa, jolloin teloituksen piti olla. Lykkäyksen syynä oli epäselvyys teloitusmenetelmän laillisuudesta. Käytetty myrkky olisi ollut uudenlainen.

Mies on tuomittu kuolemaan toisen vangin tappamisesta. Afroamerikkalainen, 52-vuotias Warren Hill oli tuomittu alun perin vankeuteen tyttöystävänsä murhasta.

Teloitus on herättänyt maailmanlaajuista vastustusta. Hillin älykkyysosamäärän on kerrottu olevan 70, mitä voidaan Yhdysvalloissa pitää merkkinä lievästä kehitysvammaisuudesta tai laaja-alaisista oppimisvaikeuksista.

Yhdysvaltain korkein oikeus on kieltänyt kehitysvammaisten vankien teloitukset, mutta osavaltiot saavat määritellä kehitysvamman rajat.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme