Mainos
Mainos

Kemian Nobel kolmelle

Kemian tämän vuoden Nobel-palkinto myönnettiin tänään amerikkalaiselle Paul Boyerille, britti John Walkerille ja tanskalaiselle Jens Skoulle.

Palkintorahan - runsaat viisi miljoonaa markkaa - jakotapa kolmen palkitun kesken oli poikkeuksellinen. Skou, Århusin yliopiston professori, saa puolet palkintosummasta. Boyer ja Walker taas jakavat toisen puoliskon.

Perusteluissa Ruotsin tiedeakatemia sanoi Skoun saavan palkinnon, koska hän on löytänyt entsyymin joka ylläpitää elävien solujen tasapainoa. Myös Boyer ja Walker ovat entsyymitutkijoita. He ovat Ruotsin tiedeakatemian perustelujen mukaan tehneet uraa uurtavia keksintöjä tällä alalla.

Boyer on Kalifornian yliopistosta, Walker taas toimii Britannian lääketieteen tutkimuslaitoksen molekyylibiologian laboratoriossa. Nobelin palkinnot luovutetaan Tukholmassa 10. joulukuuta, joka on palkintojen perustajan Alfred Nobelin kuoleman vuosipäivä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme