Mainos
Mainos

Kenguruilta oppia keskoshoitoon

Brittiläinen lääketieteen professori suosittelee kenguruhoitoa ennenaikaisesti syntyneiden vauvojen hoitoon.

Professori Joy Lawn kertoo BBC:n verkkosivuilla, että kenguruilta matkittu iho ihoa vasten -hoito on edullinen tehohoito keskosvauvoille. Hoidolla voitaisiin hänen mukaansa vähentää merkittävästi keskoskuolemia ja -vammoja.

– 85 prosenttia keskosista syntyy kuusi viikkoa tai vähemmän ennenaikaisesti. He tarvitsevat apua syömiseen, lämmönkontrolliin ja he ovat alttiimpia infektioille. Heille kenguruhoito sopii hyvin, Lawn arvioi.

Maailmassa syntyy vuosittain 15 miljoonaa lasta keskosena eli ennen 37. raskausviikkoa. Heistä miljoona kuolee ja loput muodostavat 10 prosenttia maailman sairaustaakasta. Eloonjääneistä keskosista noin kolmella prosentilla on vakavia vammoja ja neljällä prosentilla lieviä vammoja.

Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on osallistunut keskusteluun keskosten tehohoidosta. 

– Niistä miljoonasta keskosesta, jotka kuolevat vuosittain komplikaatioihin, 75 prosenttia voitaisiin pelastaa kustannustehokkailla toimilla, jopa ilman sairaalan tehohoitoa. 

Tänään vietetään kansainvälistä keskospäivää. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot