Mainos
Mainos

Kenia sulki kaikki lähetystönsä iskujen pelossa

Kenia määräsi tänään kaikki suurlähetystönsä suljettaviksi kurdijohtaja Abdullah Öcalanin pidätyksen nostattaman suuttumuksen vuoksi. Ulkoministeriön edustaja kertoi Nairobissa, että lähetystöt pysyvät suljettuina siihen asti, kunnes turvallisuustilanne paranee.

Kurdimielenosoittajat tunkeutuivat Kenian lähetystöihin Bonnissa, Pariisissa ja Wienissä sen jälkeen, kun Öcalan palautettiin Keniasta Turkkiin eilen. Kenialla on kaikkiaan 34 lähetystöä ympäri maailmaa. Kenia on ilmoittanut, että Öcalan piileskeli Kreikan Nairobin-lähetystössä kaksi viikkoa ennen kuin Kenian viranomaiset saivat vahvistetuksi hänen olinpaikkansa ja määräsivät Kreikkaa poistamaan hänet maasta. Kenian hallitus on sanonut, ettei se tiennyt mihin maahan Öcalan kuljetettiin Nairobin kentältä maanantai-iltana. Öcalania uhkaa Turkissa kuolemantuomio.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme