Mainos
Mainos

Kenian presidentinvaalista tiukka kisa

Tuoreimpien kyselyiden mukaan nykyisellä presidentillä Mwai Kibakilla on pieni etumatka opposition ehdokas Raila Odingaan nähden.

Kenialaiset ovat äänestäneet yhdistetyissä presidentin-, parlamentti- ja paikallisvaaleissa, joita ovat leimanneet satunnaiset levottomuudet ja opposition syytökset vaalivilpistä.

Presidenttikisasta odotettiin tiukkaa kaksinkamppailua nykyisen viranhaltijan Mwai Kibakin ja opposition Raila Odingan kesken. Ovensuukyselyn mukaan Kibaki olisi saamassa runsaat 47 prosenttia äänistä ja Odinga 42 prosenttia.

Ehdokkaiden välillä ei ole isoja ideologisia eroja. Odinga on esiintynyt köyhien puolustajana, kun Kibaki korostaa jatkuvuutta ja vakautta.

Vaalien virallisia tuloksia odotetaan vasta perjantaiksi. Monilla äänestyspaikoilla äänestysaikaa jatkettiin, koska vaalien aloitus viivästyi rankkasateiden vuoksi.

Kenian vaaleissa on 14 miljoonaa äänioikeutettua, jotka alustavien tietojen perusteella äänestivät nyt vilkkaammin kuin edellisissä vaaleissa.

Presidentin lisäksi Keniassa valitaan 210 parlamenttiedustajaa ja yli 2000 paikallista valtuutettua.

EU:n vaalitarkkailijan mukaan äänestys näytti sujuneen pääosin hyvin. Nairobissa kaksi ihmistä tosin sai surmansa äänestyspaikoilla sattuneissa välikohtauksissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme