Mainos
Mainos

Kenian yleislakon pelätään lietsovan levottomuutta

Tilanne oli rauhallinen aamupäivällä Kenian pääkaupungissa Nairobissa. Valtaosa kaupoista piti kuitenkin ovensa suljettuina väkivaltaisuuksien ja ryöstelyn pelossa.

Täksi päiväksi julistetun yleislakon on pelätty synnyttävän levottomuuksia Keniassa. Maan oppositio on kehottanut työntekijöitä ryhtymään maanlaajuiseen lakkoon, jotta itsevaltainen presidentti Daniel arap Moi taipuisi opposition vaatimiin poliittisiin uudistuksiin.

Ihmiset näyttivät menevän töihin normaalisti Nairobissa. Liikenne oli hiukan tavanomaista harvempaa, mutta bussit kulkivat ja työt virastoissa ja rakennustyömailla olivat käynnissä lähes samoin kuin muina päivinä.

Kenian työministeri Philip Masinde on julistanut lakon laittomaksi. Viime kuukausina useita ihmisiä on kuollut ja loukkaantunut opposition mielenosoitusten yhteydessä syntyneissä levottomuuksissa. Pelätty Kenian mellakkapoliisi partioi Nairobin kaduilla jo eilen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme