Mainos
Mainos

Keniassa opposition suurmielenosoitus

Mielenosoituksen maan pääkaupungissa Nairobissa pelätään yltyvän väkivaltaiseksi. Ugandan presidentti kuitenkin onnitteli Kibakia ensimmäisenä afrikkalaisena johtajana vaalivoitosta.

Keniassa tuhansia poliiseja ja turvallisuusjoukkojen jäseniä on määrätty pääkaupungin Nairobin kaduille opposition tulevan suurmielenosoituksen vuoksi . Mellakkapoliisit vartioivat kaupungin tärkeimpiä sisääntuloväyliä ja Uhurun puistoa, missä mielenosoituksen on tarkoitus alkaa puoliltapäivin.

Aiemmin poliisi ampui kyynelkaasua väkijoukkoon hajottaakseen muutaman sadan hengen mielenosoituksen Nairobissa. Nairobin keskustaan matkalla ollut joukko oli sulkenut kaupunkiin johtavan moottoritien.

Presidentinvaalit hävinneen opposition ehdokkaan Raila Odingan mukaan Nairobiin odotetaan jopa miljoonaa osanottajaa. Hallitus on uhannut pidättää mielenosoittajat.

Mielenosoituksen pelätään lietsovan lisää levottomuuksia.

Jo yli 300 ihmistä on kuollut sunnuntaina alkaneissa väkivaltaisuuksissa. Lisäksi runsaat 100 000 ihmistä on joutunut pakenemaan kodeistaan levottomuuksien vuoksi.

Afrikan unioni on ilmoittanut ryhtyvänsä Kansainyhteisön kanssa välittäjäksi Kenian kriisissä.

Ugandan presidentti onnitteli Kibakia vaalivoitosta

Ugandan presidentti Yoweri Museveni on onnitellut Kenian presidenttiä Mwai Kibakia vaalivoitosta.

Musevenin tiedottajan mukaan presidentti soitti henkilökohtaisesti Kibakille onnitellakseen tätä uudelleenvalinnasta.

Kenian naapurimaan Ugandan presidentti Museveni on ensimmäinen afrikkalainen johtaja, joka on tunnustanut vaalituloksen. Vaaleja ovat arvostelleet sekä oppositio että kansainväliset tarkkailijat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme