Mainos
Mainos

Keniassa pidätyksiä yliopistoiskusta

Keniassa on viisi ihmistä on pidätetty epäiltynä kytköksistä Garissassa tapahtuneeseen tuhoisaan yliopistoiskuun. Asiasta kertoi maan sisäministeri Joseph Nkaissery CNN:n mukaan.

Lähes 150 ihmistä kuoli torstaina, kun terroristijärjestö al-Shabaabin naamioidut asemiehet iskivät yliopistoon. Lisäksi noin 80 ihmistä haavoittui iskussa.

Yliopistohyökkäys oli Kenian pahin terrori-isku sitten vuoden 1998, jolloin terroristiverkosto al-Qaidan pommi-iskussa Yhdysvaltain Nairobin-suurlähetystöön kuoli 213 ihmistä.

Somalialainen ääriryhmä al-Shabaab on ilmoittanut olleensa iskun takana. Al-Shabaabin mukaan isku oli kosto siitä, että Kenia on lähettänyt joukkojaan Somaliaan taistelemaan ryhmää vastaan.

Hallitus on myös luvannut 200 000 euron palkkion Mohamed Mohamudista, garissalaisesta opettajasta, joka on Kenian mediassa liitetty aikaisempiin al-Shabaabin hyökkäyksiin lähialueilla.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme