Mainos
Mainos

Keniassa tuhoisia räjähdyksiä – turisteja evakuoidaan

Kenian poliisi sanoo pidättäneensä yhden ihmisen, jota epäillään räjähdyksistä pääkaupunki Nairobissa.

Kahdessa iskussa kuolleiden määrä on noussut jo kymmeneen. Sairaalahoitoon on tuotu noin 70 haavoittunutta.

Sairaalan edustaja vetosikin ihmisiin, jotta nämä tulisivat luovuttamaan verta.

Räjähdykset sattuivat vilkkaassa liikekeskuksessa. Ensimmäinen räjähdys tapahtui pikkubussissa, toinen kaupassa.

Poliisin mukaan iskuissa käytettiin omatekoisia räjähteitä.

Iskut tehtiin hieman sen jälkeen, kun monet maat olivat varoittaneet kansalaisiaan matkustamasta Keniaan pommi-iskujen pelossa.

Jo ennen tämänpäiväisiä iskuja Britannia on aloittanut turistien evakuoinnin Keniasta, kertoi BBC. Evakuointeihin ryhdyttiin, koska brittiviranomaiset olivat varoittaneet suuresta terrorismin ja sieppausten uhasta. Ulkoministeriön mukaan suurin vaara ovat ekstremistit, joilla on yhteyksiä ääri-islamistiseen al-Shabaabiin.

Matkajärjestäjät Thomson ja First Choice ovat peruneet kaikki lennot Mombasaan lokakuuhun asti. Thomson kertoo lennättävänsä maassa jo olevat asiakkaansa pois viimeistään perjantaina.

Keniassa on tapahtunut viime aikoina verisiä räjähdeiskuja, ja osa niistä on kohdistunut matkailijoiden suosimiin kohteisiin.

Suomen ulkoministeriö kehotti toukokuun alussa välttämään matkoja Kenian ja Somalian rajamaille. Terrori-iskujen uhkaa pidetään suurena Nairobissa, rannikolla ja Mombasassa. Vilkkaita ja ruuhkaisia alueita olisi syytä välttää. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme