Mainos
Mainos

Kenraali moitti Acehin ulkomaisia työntekijöitä julkeiksi

Indonesian Acehin maakunnan sotilasjohtaja kuvasi ulkomaalaisia avustustyöntekijöitä julkeiksi, koska nämä eivät noudata paikallisviranomaisten antamia ohjeita. Tuhannet ulkomaiset avustustyöntekijät ja sotilaat ovat osallistuneet Acehissa pelastus- ja avustustöihin tapaninpäivän hyökyaaltokatastrofin seurauksena.

-Monet ulkomaiset ryhmät ovat julkeita työssään, eivätkä ne seuraa annettuja yhteistyömuotoja. Niiden pitäisi noudattaa isäntämaan antamia ohjeita, kenraalimajuri Endang Suwarya sanoi uutistoimisto Antaran mukaan.

Ulkomaalaisten ja erityisesti ulkomaisen sotilashenkilökunnan läsnäolo Acehissa on herkkä aihe Indonesian omalle armeijalle. Ennen tapaninpäivän katastrofia Indonesian sotilaat olivat käytännössä sulkeneet koko maakunnan ja yrittivät suurhyökkäyksellä tukahduttaa maakunnan kapinallisia.

Hallitus asettikin avustustyöntekijöille tiukat säännöt: he joutuvat rekisteröitymään viranomaisille ja heidän liikkumisensa on rajattu vain tärkeimpiin kaupunkeihin. Tapaninpäivän katastrofissa sai Acehissa surmansa yli 170 000 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme