Mainos
Mainos

Kenraalin surmapaikkaa kuvannut toimittaja pahoinpideltiin Burundissa

Burundissa surmatun kenraalin surmapaikkaa valokuvannut uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja on pidätetty ja pahoinpidelty, kertoo AFP.  

Toimittaja kertoo Burundin turvallisuusviranomaisten pidättäneen hänet noin kahdeksi tunniksi, joiden aikana häntä pahoinpideltiin pahoin. Sitten hänet vapautettiin ja vietiin sairaalaan.

AFP kertoo selvittävänsä asian Burundin viranomaisten kanssa.  

Poliittisessa kriisissä olevassa Burundissa monet itsenäiset mediat ovat lopettaneet toimintansa ja toimittajat lähteneet maasta tai piiloutuneet uhkausten ja hyökkäysten takia.  

Kriisin taustalla on presidentti Pierre Nkurunzizan halu pyrkiä jatkokaudelle. Vastustajien mukaan perustuslaki estää presidentin kolmannen virkakauden. Nkurunziza voitti pari viikkoa sitten pidetyt vaalit.  

Surmattu kenraali on presidentin tärkeä liittolainen. Hän joutui salamurhan uhriksi keskellä päivää pääkaupungissa Bujumburassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme