Mainos
Mainos

Kepler-teleskooppi löytänyt 715 uutta planeettaa

Kepler-teleskooppi on löytänyt 715 uutta planeettaa, kertoo Yhdysvaltain avaruushallinto NASA.

NASA:n mukaan neljä uusista planeetoista sijaitsee vyöhykkeellä, jossa elämä on mahdollista meidän tuntemassamme muodossa.

Keplerin löytämät 715 planeettaa kiertävät 305 eri tähteä. Niistä 95 prosenttia on pienempiä kuin Neptunus. Tutkijat pitävät Maan kaltaisten pienten planeettojen löytymistä merkittävänä.

– Keplerin planeettajahdin menestys ei lakkaa hämmästyttämästä meitä. Se, että nämä uudet planeetat ja aurinkokunnat vaikuttavat hieman oman aurinkokuntamme kaltaisilta, enteilee hienoja mahdollisuuksia James Webb teleskoopille, toteaa John Grunsfeld NASA:n johdosta.

James Webb -avaruusteleskooppi on rakenteilla ja tarkoitettu Hubble-teleskoopin seuraajaksi. Sitä on suunniteltu vuodesta 1996 ja sen laukaisiun odotetaan tapahtuvan noin nel jän vuoden päästä.

Kepler-teleskooppi laukaistiin satelliittijahtiinsa vuonna 2009. Ensimmäiset viisi Keplerin löytämää planeettaa julkaistiin neljä vuotta sitten.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme