Mainos
Mainos

Kerbalan pyhiinvaeltajamellakoissa yli 20 kuollutta

Poliisin mukaan tiukkojen turvatoimien suivaannuttamat pyhiinvaeltajat hyökkäsivät heidän kimppuunsa, ja poliisit avasivat tulen

Irakin poliisi on julistanut Kerbalan kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon ja määrännyt sadattuhannet paikalle kerääntyneet shiiapyhiinvaeltajat poistumaan.

Käskyn syynä ovat Kerbalassa puhjenneet veriset yhteenotot poliisien ja aseistettujen taistelijoiden välillä. Kahakoissa on turvallisuuslähteiden tietojen mukaan kuollut jo yli 25 ihmistä ja kymmeniä haavoittunut. Eilen neljä pyhiinvaeltajaa sai surmansa poliisien luodeista.

Silminnäkijöiden mukaan pyhiinvaeltajat ovat kuitenkin haluttomia lähtemään.

Satojatuhansia shiioja ympäri Irakia on matkustanut Kerbalaan uskonnollista juhlaa varten viime päivien aikana. Kaupunki on ollut poliisin ja armeijan tarkan silmälläpidon alaisena, sillä shiiojen uskonnolliset juhlat ovat aiemmin olleet sunnien pommi-iskujen kohteina.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme