Mainos
Mainos

Kerrostalo romahti Teneriffalla – yksi asunnoista oli vuokrattu kateissa olevalle suomalaiselle

Kanariansaarilla Teneriffalla romahtaneen kerrostalon asunnoista ainakin yksi oli vuokrattu suomalaiselle, jota ei ole tavoitettu. Asiasta kertovat espanjalaislehdet.

Espanjalaismedian mukaan kateissa oleva suomalaismies on noin 50-vuotias ja hän oli vuokrannut asunnon viitisen kuukautta sitten. Asunnon omistaja on yrittänyt soittaa suomalaismiehelle, mutta tähän ei ole toistaiseksi saatu yhteyttä.

– Kadonneen läheiset haluavat tietää, miksi hän ei ole soittanut ja miksi hän ei vastaa puhelimeen. Emme myöskään tiedä, oliko hän jonkun seurassa, asunnon omistaja sanoi uutistoimisto Efen mukaan espanjalaislehdessä.

Ulkoministeriö selvittää asiaa. Ministeriö ei ole toistaiseksi saanut virallista vahvistusta, että suomalaisia olisi ollut mukana onnettomuudessa.

– Olemme säännöllisesti yhteydessä paikan päälle Aronan kuntaan, jonka alueella tämä on tapahtunut, kertoo konsuli Katariina Hautamäki-Huuki Suomen Espanjan-suurlähetystöstä Madridista.

Konsulin tietojen mukaan onnettomuus sattui asuintalossa, jossa asui sekä omistajia että vuokralaisia.

Viranomaisilta voi olla vaikea saada pikaista vahvistusta suomalaisvuokralaisesta, koska Espanjassa on tiukka yksityisyydensuoja. Jos kyse on loukkaantuneista tai kuolleista, niin edustusto kuitenkin yleensä saa tiedot aikanaan.

Ainakin kaksi kuoli 

Nelikerroksinen kerrostalo romahti eilen aamulla turistien suosimassa Los Cristianosissa. Turmassa kuoli ainakin kaksi naista. Ensimmäinen ruumis löytyi eilen illalla, toinen tänään aamulla. Lisäksi ainakin seitsemän ihmistä on loukkaantunut, joista kolme vakavasti. 

Kateissa on vielä kymmenkunta ihmistä. Kadonneiden etsinnöissä käytetään apuna koiria.

Romahduksen syytä ei vielä tiedetä. Poliisilähteiden ja silminnäkijähavaintojen mukaan romahdus saattoi johtua kaasuräjähdyksestä. Silminnäkijät kertoivat kuulleensa räjähdyksen ja haistaneensa kaasun rakennuksen lähellä.

Romahduksen mahdolliseksi aiheuttajaksi epäillään myös rakennustöitä, joita tehtiin noin viikko sitten rakennuksen alimman kerroksen liiketilassa.

Suomalaisesta kadonneesta kertoi Iltalehti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme