Mainos
Mainos

Kerry haluaa Iran-yhteistyötä Irakissa – Pentagon tyrmää

Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry sanoo kannattavansa yhteistyötä Iranin kanssa Irakin tilanteen ratkaisemiseksi.  

Wall Street Journal -lehti kertoi aiemmin, että Yhdysvallat pohtii kahdenvälisiä neuvotteluja pitkäaikaisen vihollisensa Iranin kanssa siitä, mitä maat voisivat tehdä Irakin kapinallisille.  

Yhdysvaltalaisviranomaisen mukaan asia saattaa nousta esiin tänään käytävissä ydinvoimaneuvotteluissa. Pentagon ilmoitti kuitenkin myöhemmin, ettei "Yhdysvalloilla ei ole minkäänlaista aikomusta ryhtyä sotilaallisiin toimiin Iranin kanssa".  

Sunnimuslimeista koostuvat kapinalliset ovat hyökänneet shiiamuslimien johtaman Irakin hallituksen joukkoja vastaan useissa maakunnissa. Iran on shiiaenemmistöinen maa. Se on ilmaissut olevansa valmis auttamaan Irakia ja harkitsemaan myös yhteistyötä Yhdysvaltain kanssa.  

Ulkoministeri Kerry myös varoitti Irakin kapinallisia ohjusiskujen mahdollisuudesta.  

Irakin ääri-islamistiset Isis-kapinalliset kertoivat aiemmin tänään tappaneensa jopa 1700 ihmistä ilmavoimien värväystilaisuudessa Tikritin kaupungissa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme