Mainos
Mainos

Kerry nappasi esivaalivoitot etelän osavaltioissa

Yhdysvalloissa senaattori John Kerry on matkalla demokraattien esivaalivoittoon jo yhdennessätoista osavaltiossa, kertovat tuoreet ennusteet Virginian esivaaleista.

Senaattori John Kerry on voittanut Virginian osavaltion esivaalin Yhdysvaltain demokraattien presidenttikilvassa. Voitto tuli selvällä erolla, sillä Kerry oli saanut 51 prosenttia äänistä, kun lähes kaikki vaalipiirit olivat kertoneet tuloksistaan.

Kakkoseksi tullutta John Edwardsia kannatti 27 prosenttia demokraateista. Alustavien tulosten mukaan Kerry olisi voittamassa myös Tennesseen osavaltiossa. Siellä häntä kannattaisi 40 prosenttia ja Wesley Clarkia 25 prosenttia. Senaattori Edwards jäisi kisassa kolmanneksi, kun neljännes äänistä oli laskettu.

Tulosten julkistamisen jälkeen Kerry sanoi "amerikkalaisten äänestävän muutoksen puolesta idässä, lännessä, pohjoisessa ja nyt myös etelässä". Voittojen myötä Kerry on saamassa vahvaa jalansijaa maan eteläosissa.

Pohjoisesta Massachusettsista tulevan senaattorin voitto on paha takaisku kilpakumppaneille Clarkille ja Edwardsille. Kumpikin oli sanonut pystyvänsä voittamaan presidentti George W.Bushin marraskuun presidentinvaaleissa juuri etelän osavaltioissa. Kenraali Clark onkin jo tänään ilmoittanut luopuvansa presidenttiehdokkuuden tavoittelusta ja lopettavansa vaalitaiston.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

(Seitsemän uutiset 11.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme