Mainos
Mainos

Keski-Afrikkaan mittava rautatiehanke

Viiden Keski-Afrikan maan yhteishanke yhdistäisi Atlantin ja Intian valtameret. Hankkeessa ovat mukana myös Afrikan unioni ja YK.

Afrikan keskiosiin on suunnitteilla mittava rautatiehanke. Viiden Keski-Afrikan maan suunnitelma yhdistäisi Atlantin ja Intian valtameret, sillä tarkoituksena on saada rautatieyhteys Kongo-joen varrella sijaitsevan Kisanganin ja Intian valtameren rannalla sijaitsevan Mombasan välille.

Suurin osa yhteydestä on jo valmiina, sillä Mombasasta pääsee nykyisin rautateitse Nairobin ja Kampalan kautta Länsi-Ugandassa sijaitsevaan Kaseseen.

Kisanganin ja Mombasan yhdistämisen lisäksi rakennettaisiin Kasesesta yhteydet myös muun muassa Ruandan ja Burundin pääkaupunkeihin Kigaliin ja Bujumburaan.

Kongon demokraattisen tasavallan, Ugandan, Ruandan, Burundin ja Kenian edustajat päättivät asiasta eilen Nairobissa pidetyssä kokouksessa. Hanke on määrä toteuttaa yhteistyössä muun muassa Afrikan unionin AU:n ja YK:n kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme